VITOCAL 200-S

Vazduh/voda-toplotna pumpa

Split vazduh/voda toplotna pumpa, kapacitet grejanja 3 do 10,6 kW – povoljna alternativa za novogradnju i modernizaciju
 
velika_vitocal200-s
Ova toplotna pumpa koristi povoljnu eneriju vazduha iz okruženja. Pogodna je kako za novogradnju (slika 1) tako i za modernizaciju postojećih objekata. Takođe je moguća i odlična kombinacija sa postojećim generatorima toplote u objektu (slika 2).
sema1vitocal-s
slika 1
sema2vitocal-s
slika 2
 

Sistem grejanja i hlađenja sa unutrašnjom i spoljašnjom jedinicom

Toplotna pumpa Vitocal 200-S je alternativno rešenje sistema za grejanje, ili sistema koji se koriste i za grejanje i za hlađenje. Vitocal 200-S koristi toplotu iz spoljašnjeg vazduha. Spoljašnja jedinica koja je otporna na atmosferske uticaje je fleksibilna po pitanju postavljanja, i zahvaljujući kompaktnim dimenzijama se može lako montirati na spoljašnji zid. Slobodno postavljanje ispred objekta ili na ravnom krovu je takođe moguće.
Unutrašnja jedinica se može postaviti poput bilo kog drugog generatora toplote – u podrumu ili nekoj drugoj prostoriji u kući. Ona poseduje neophodnu hidrauliku, izmenjivač toplote, cirkulacionu pumpu i trokraki preklopni ventil za komforno snabdevanje sistema grejanja i pripremu tople vode. Trostepeni protočni električni grejač je već serijski integrisan kod modela koji radi i grejanje i hlađenje (tip AWB-AC).
Tokom leta se toplotna pumpa Vitocal 200-S, tip AWB-AC može koristiti i za hlađenje prostorija. Za tu namenu se mogu koristiti ventilator konvektori ili panelni sistemi grejanja (podno i zidno).
 

Efikasno i ekonomično

Toplotna pumpa Vitocal 200-S radi posebno štedljivo pri delimičnom opterećenju. U tu svrhu uređaj koristi prednosti DC-Inverter tehnologije. Na ovaj način se podešava kapacitet kompresora, preko modulacionog načina rada, tačno prema potrebi i isporučujue željenu temperature.
Posebno efikasna i pogodna je bivalentna primena split toplotne pumpe Vitocal 200-S za modernizaciju objekta. U ovom slučaju postojeće postrojenje se koristi za pokrivanje špiceva u slučaju ekstremno niskih temperatura.
 

Tihi rad zbog regulacije broja obrtaja

Modulacion rad toplotne pumpe Vitocal 200-S redukuje broj paljenja i gašenja. Dodatno su ventilator sa promenjivim brojem obrtaja i kompresor izuzetno tihi, kako pri radu sa maksimalnim kapacitetom.
 

Komforna Vitotronic regulacija

I korisnik instalacije i stručna osoba dobijaju dodatne koristi preko jednostavne za upotrebu inovativne regulacije Vitotronic 200: menijem vođenja ragulacija je logična i jednostavno razumljiva. Veliki panel je osvetljen, sa podešavanjem kontrasta i lak za čitanje. Prosutna je i funkcija za pomoć koja Vas informiše o daljim mogućim merama. Grafička opslužna površina Vam dodatno omogućuje vizuelan prikaz kriva grejanja i hlađenja. Dodatne komponente iz našeg programa se mogu jednostavno pogoniti. Po potrebi moguće je postaviti opslužnu jedinicu na zidu na rastojanju do 5 metara od toplotne pumpe Vitocal 200-S.
 

Kompletan servis od Viessmann-a

Spoljašnja i unutrašnja jedinica se međusobno povezuju sa rashladnim cevovodom i pune sa odgovarajućim rashladnim sredstvom. U ovom delu se moraju preuzeti sve neophodne mere po pitanju zaštite životne okoline, a firma Viessmann rado stoji na raspolaganju za školovanja partner firmi na ovu temu. Puštanje toplotne pumpe u rad može biti izvršeno od strane Tehničke službe Viessmann d.o.o. Beograd.
 

Viessmann kompletan program

Toplotna pumpa Vitocal 200-S je proširenje Viessmann kompletnog programa. On nudi za sve namene i sve energente individualna rešenja vrhunske efikasnosti. Viessmann nudi sve komponente i kompletne sisteme iz jedne ruke.
 

Profitirajte zbog sledećih prednosti:

  • Povoljna vazduh/voda toplotna pumpa u kapacitetima od 3 do 10,6 kW (vazduh 2 °C/voda 35 °C prema EN 14511)
  • Regulacija kapaciteta i DC-Inverter za visoku efikasnost pri delimičnom opterećenju
  • Niski pogonski troškovi zbog visoke COP-vrednosti (COP = Coefficient of Performance – faktor grejanja) prema EN 14511: do 4,6 (vazduh 7°C / voda 35°C) i do 3,5 (vazduh 2°C / voda 35°C)
  • Maksimalna temperatura polaznog voda: do 55°C pri spoljašnjoj temperaturi od –15°C
  • Spoljašnja jedinica postojanja na atmosferske uslove sa kompresorom, isparivačem, ekspanzionim ventilom i ventilatorom
  • Unutrašnja jedinica sa cirkulacionom pompom, izmenjivačem toplote, 3-krakim preklopnim ventilom, sigurnosnom grupom i regulaciom, kod verzije grejanje /hlađenje sa integrisanim protočnim električnim grejačem
  • Jednostavna za opsluživanje regulacija toplotne pumpe Vitotronic 200 sa grafičkim prikazom i jasnim tekstom
  • Komforna zbog reverzibilne izvedbe, koja omogućuje i grejanje i hlađenje